Tuesday, August 2, 2011

Tutorial #2 : Kepala Doodle Boy Cara Saya

Assalamualaikum.


Entry tutorial doodle sebelum ini : Tutorial #1





Cuba,try,test step by step ok? Maaf, tutorial simple sahaja. Click pada gambar untuk enlarge.























Harap ia membantu ^^ Kalau ada apa-apa yang kurang faham boleh tanya di ruangan komen.



29 comments:

  1. cool! haha!eh guna photoshop ea? ingatkan guna Ai..

    ReplyDelete
  2. salam...kak nanad...nak link doodle edit tu boleh x???

    ReplyDelete
  3. comelnye laaa dudel nanad. hehe.


    nanad guna photoshop ke ilustrator?

    ReplyDelete
  4. thanks nanad, sangat membantu =)

    ReplyDelete
  5. comel ^^
    nanad dyan follow :)

    ReplyDelete
  6. @Afisyah_Love_Domo kak nanad guna adobe photoshop la dear :)

    ReplyDelete
  7. cumel...
    cunndaa tak reti doodle pakai photoshop...
    nanti nak practice..
    cunndaa biasa guna PAINT SAE

    ReplyDelete
  8. nice entry dear...akak nk buat tutor pnjng sgt step...xlrat print screan..huhu..

    ReplyDelete
  9. nanad. cunndaa try guna tutor ni, tapi bila tang drag tu failed, xleh drag..
    nape yer?

    ReplyDelete
  10. wah nice tutorial.bgs sebab sis tak kedekut ilmu.tutorial ni pun padat dan lengkap sng bg kitorg yg br belajar nak buat doodle :)

    ReplyDelete
  11. comelnye,,,nk try la wat,,thanks share info..:)

    ReplyDelete
  12. nanad mcm mana nak buat badan doodle tu?? bila nak ajar buat color2?? hehe..mintak tunjuk ajar :)

    ReplyDelete
  13. nanad:kalau nk wat doodle mmg kene gune photoshp ke??
    tak leh gune laen??

    ReplyDelete
  14. bab nak drag tuh tak jadik la . Ke memang adobe cs5 memang takleh ?

    ReplyDelete
  15. awww thank you dear :) nak drag tu dah pandai. yeayyy . best bile dah dapat buat doodle boy. hihi asyik wat gurl je ^^

    ReplyDelete