Wednesday, August 10, 2011

Fenomena Profile Picture Facebook Bertukar Ke Gambar Passport

Assalamualaikum.


Sekarang ni kalau perasan, ramai yang tukar default picture di facebook kepada gambar passport. Tak tahu siapa yang memulakan tapi setahu saya ini semacam cabaran lah jugak. Iyelah, berapa ketul manusia je yang ada gambar passport cun melecun kannnn~ ;D


Selalunya bila tangkap gambar passport mesti ada something wrong punya lah. Kalau tak tudung, mesti mata,kalau tak mata, mesti hidung, kalau tak hidung, mesti mulut, kalau tak mulut, mesti salah sang photographer tu =.=" huhu


Sebagai rakyat Malaysia yang sangat berbangga kerana menjadi warganegara Malaysia, saya sahut cabaran itu! Mari ramai-ramai bertukar ke gambar passport! Untuk menaikkan semangat kemerdekaan! ;D SEE MY DP --------->


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v










APA???
TAK NAMPAK???
OK!
KASI ZOOM IN SIKIT!!!












Saya sudah, anda bila lagi? ;)






46 comments:

  1. waawaaahhh
    kasi besr punye pic passport
    nanad nak tnye nie
    fara bru bt doodle nie.bru blaja
    nanad bt doodle pakai sofwre ape ye??nmpk kemas :D

    ReplyDelete
  2. x best ar katon doodle..
    nanad, ori laaa. haha

    ReplyDelete
  3. hahahaha, best bukan berDP passport pic.


    http://tikalatiff.blogspot.com/2011/08/menggila.html

    ReplyDelete
  4. hahaha. doodle bergambar pasport ye... :) jemput singgah my blog back..

    ReplyDelete
  5. cantiklah mata dia.. blh ajar x mcm mn nk lukis mata dia?? huhu~

    ReplyDelete
  6. nanad tipuuuuuuu..
    ni bukan gambar pasport yang sebenarnya. HAHAHA.. :P

    ReplyDelete
  7. hohohohoho.... gambar passport gary buruk~.. T^T..
    nice dudle.. ^^

    ReplyDelete
  8. Kne tgu nanad buatkan la, bru bley tukar gak.. :)

    ReplyDelete
  9. xdo doodle cm tu... so xley join...

    ReplyDelete
  10. Ramai ke yg buat camni..dari mane nampak orang buat2 camni..hehe.byk lak tanye..

    ReplyDelete
  11. @farah hanim eheh..besau punyee ;D nanad guna adobe cs4 ^_^

    ReplyDelete
  12. @snOw sakura sure ^_^ nanti nanad buat tutorial.

    ReplyDelete
  13. @dylli sungguh ini gambar real nanad..mengapa sangsi ni?eheh

    ReplyDelete
  14. @GaRy™ gambar nanad lagi buruk tau gary T^T

    ReplyDelete
  15. @Syahir Ramli itu bukan doodle, itu gambar passport.. ;D

    ReplyDelete
  16. @Syukri Mohtar yup.ramai jugak..dekat news feed fb ^_^

    ReplyDelete
  17. kami tukap dp passport jugak:)
    1 batch tau...bestkan???
    kunjungi http://fanialulaby.blogspot.co untuk berkongsi:)

    ReplyDelete
  18. x aci , x aciii letak gmbr doodle mmg laa comel yunk. huhuhu :)

    ReplyDelete
  19. hekhekk comellaaaaaaaaaaaaaaa!

    ReplyDelete
  20. @sharifahzakiah ehe..sebab gambar sebenar huduh nak arwah =.="

    ReplyDelete