Thursday, June 30, 2011

Tutorial #1 : Doodle Cara Saya (macam tajuk resepi la pulak =.=")

Assalamualaikum.


First of all nak mintak maap lah kalau tutorial doodle ni tak membantu anda langsung. Saya budak baru belajar =,=" ehe. Selalunya saya guna adobe untuk buat doodle ni. Kalau nak download, tekan situ ----> Adobe Photoshop CS4


JADI, let's get it started! :O



















Again, I'm sorry, first time buat tutorial. Sorry kalau kecik sangat atau tak detail. Kalau ada problem, tanya la ye ;) Ingat nak buat tutorial mewarna doodle pulak lepas ni. Nak tak? hehe





20 comments:

  1. heeee suka lah! ajar la lagi. hohoho

    ReplyDelete
  2. tangan kite tak cukup stabil nak lukis pakai mouse.asik gigil ketar2 je.ahaha.any tips?

    ReplyDelete
  3. comel mcm kao nanad..teruskan...haha..buat ako sekor..bentuk beruang..gagaga...bleh..

    ReplyDelete
  4. hihi suke2 comel! makaseh tau :)

    ReplyDelete
  5. kira oklah ni. terima kasih. :)

    ReplyDelete
  6. wokeh..next tutorial pls..nice nice
    tqvery much

    ReplyDelete
  7. hola nanad,lme dh cotton x jenjln lately nih,wahhhh nanad yer blog dh bru ler!!!somey ler ur doodle,thumbs up nanad!!!!!

    ReplyDelete
  8. wahhh ziema kan failed lah bab2 lukis kartun/doodle ni. kompem nanti macam orang lidi. keras and nampak pelik. sobsobb. ni lah bahana apabila tangan tak kreatif T__T

    ReplyDelete
  9. comel la doodle 2...nice tutor..

    ReplyDelete
  10. macam mane ea na buat rambut doodle?

    ReplyDelete
  11. nanad nak tanye
    macam mne nak buat rambut doodle?

    ReplyDelete
  12. kak ... add anothe point tool to x de lahh :(

    ReplyDelete
  13. nanad, kenape tak boleh drag ke bawah.bile click dengan garisan2 tu ikut sekali

    ReplyDelete
  14. mata doodle tu memang buat snirik ka? sgt complicated..boleh bt yg biasa je :(( tade ke application ntuk mata..hehe

    ReplyDelete
  15. mcm mana nak buat mata doodle y cute tuu..complicated sgt..bleh bt y bulat biasa tu je :((

    ReplyDelete
  16. xbole drag ke bwh la garis tu. cemana nk buat tu. garisan2 tu ikut skali kalau klik

    ReplyDelete
  17. nanad...asal stroke path 2 sye buat pas 2 tekan BACKSPACE/DELETE...
    colour doodle sye 2 pudar..knp??

    ReplyDelete
  18. sng jga cra awk buat doodle nie :)... nak try lah nnti cara nie...

    ReplyDelete
  19. jenuh saya google cara nak buat doodle. Dalam banyak2 tuto blog ni paling senang! Thankyou! Really helpful!

    ReplyDelete