Saturday, July 16, 2011

Top Universiti Dalam Malaysia


Assalamualaikum.


Terlalu excited nak masuk universiti sampai semua benda pasal universiti nak geledah termasuklah ranking universiti terbaik di Malaysia. Jom tengok universiti anda dalam ranking nombor berapa! ;D


Sebelum tu,
The ranking main factors are Size, Visibility, Research papers and scholars.



Terasa sangat kagum dengan UniMAP (Universiti Malaysia Perlis) sebab berada dalam ranking nombor 6 walaupun UniMAP adalah antara universiti baru. Cayalah! ;D




for more : topstudylinks



Belajar dekat mana-mana pun sama sahaja yang penting niat, InsyaAllah berjaya :D

33 comments:

  1. uih jatuh um


    ermm tula mne2 pun dpt dk ijazah mster phd

    ReplyDelete
  2. wohwohwoh . ranking kelapan . (acehh x p lagipon kan)

    ha nanad dapat bioperubatan en , wahh akhirnya kann . ni dulu puan aslinda suruh sangat ambik kos ni . cayalah nanad :)

    ReplyDelete
  3. lahhhh..
    cik adik dapat UniMAP kah?
    dekat sangattttttt!
    hehehe..

    WELCOME TO PERLIS. :)

    ReplyDelete
  4. yeah betul tuh :) belajar kat mana2 pon sama yang penting niat betul and study kena skor.. :)

    ReplyDelete
  5. hehehe... dah tau awal dah... sebab tuh mohon... bangga giler, sendiri je tau... sebab kawan2 x tau rangking UniMAP ni... hehehe~

    ReplyDelete
  6. U mana nelly nak masukk erk .
    huhu ~~

    ReplyDelete
  7. mana2 u pun sama je kan? hehe

    uitm dihatiku :)

    ReplyDelete
  8. rnking u aq.. jauh tu.. cm mne sukrg ni . nk gak u aq rbking no1.
    x kn korg jew..

    ReplyDelete
  9. yaw uni saye ade! number 13. hee ;)

    ReplyDelete
  10. betul tu..

    belajar mana2 pun sama ja cuma usaha kita tu yang kena lebih agar berjaya kan..;-)

    ReplyDelete
  11. tahniah dear :)

    kamu bertuah la hari ni :)

    http://akuqute.blogspot.com/2011/07/follower-4.html

    ReplyDelete
  12. @zty ahah..xsabar kan nak masuk U! hehe..Alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  13. @dylli hoyeah!~ cik dylli kena bawak saya jalan2 ;D

    timakasih ^_^

    ReplyDelete
  14. @GaRy™ kann..tak ramai yang tau pasal nih T^T

    ReplyDelete
  15. @shinhyun_norbi huhu..tak mengapa la dear..semua U ada kelebihan n kekurangan masing2 ;)

    ReplyDelete
  16. @ILA HonEyBuNNy betulll!~ ayoh!tingkatkan usaha! ;D

    ReplyDelete
  17. jauhnya UIA :P
    apa pun tahniah ye..
    asalkan individu cemerlang walaupun U rank berapa pun..
    all the best! :)

    latest entry : Apa yang jadi pada blog kita selepas kita mati?

    ReplyDelete
  18. wahhh uitm no 8 la,,teringt zmn jd student,,,sgt2 best kan,,,neway 1st time singgh sini,,,nice blog,,

    ReplyDelete
  19. wahhh UNi kite tempat ke-2 hoyeeee...kihkih

    ReplyDelete