Wednesday, February 8, 2012

Hijab and Fashion.



Assalamualaikum.


Ramai kawan share video ini di facebook. Mula-mula ingatkan sekadar hijab tutorial yang biasa so tak ada lah hairan sangat nak tengok. Tapi agak pelik bila kebanyakan kawan yang share video ini adalah daripada kalangan kawan lelaki. Takkan lah lelaki tengok hijab tutorial =,=" Dengan
curious nya cepat-cepat click PLAY. Click PLAY cepat >.<






Habis je video ni diPLAYkan, tiba-tiba terasa macam nak tepuk tangan and peluk adik comel yang AWESOME giler speaking dia ni. Bukan sahaja speaking beliau yang AWESOME, segala teguran dan hujah-hujah beliau semuanya AWESOME and memang tak dinafikan, saya terasa kepedasan cili itu. T^T


MasyaAllah, diri ini terasa terlalu hina :'( Thank you dear sister, for this reminder. :')


Bercakap tentang hijab dan fesyen...hmmm..........



sekadar gambar hiasan


sekadar gambar hiasan


sekadar gambar hiasan



........entahlah..di mana silapnya agaknya ye? :P




36 comments:

  1. the benefit a youtube

    is

    a bestest medium to advice

    ReplyDelete
  2. Berdosakan klu kite yg mempengaruhi orang dgn fashion tudung yg tidak menepati syarak...takutnya! Nauzubilah Min Zalik

    ReplyDelete
  3. Nice2. Perkongsian menarik dan bermanfaat. =)

    ReplyDelete
  4. a`ah.. betul apa yg dia ckp.. kna tya blik kt dri sdri.. apa tujuan sbnr kita berhijab..? ;p thanks nanad for sharing this video.. cikten pn ade je bmpk video ni di post kt fb.. and cikte pn sma jgak mcm nanad xterasa nk klik play pn sbb ingtkn tutorial shawl..

    ReplyDelete
  5. salam..biasalah, manusia memang xsempurna lantas menggunakan ketaksempurnaan mereka itu utk buat benda yang Allah larang..makin tegur, makin byk alasan..

    ^___^

    ReplyDelete
  6. teringin nak tgk video tu
    tp internet lembap pulak

    =.=

    ReplyDelete
  7. hm...bg kbnyakan wanita skrg hijab tu cume skdar fashion..kasi ketuk sikit kpala depa biar sedar sikit =)

    ReplyDelete
  8. kita alpa kita leka...thnx share..memang bagus video nie =)

    ReplyDelete
  9. kelik play cepat2 :DDD siapa ler budak uh.

    ReplyDelete
  10. silapnya sebab terlampau mengikut fesyen.

    ReplyDelete
  11. ternganga sekejap! kagum...btul2 ohsem..

    ReplyDelete
  12. @Mardhiyyah Ridzuan Sama-sama kita manfaatkan, InsyaAllah :) Terima Kasih ^_^

    ReplyDelete
  13. @Cik TeN10 kan :( sangat2 terasa T^T astaghfirullohhalazim.. :'(
    hihi..cikten pun sama rupanya ;)

    ReplyDelete
  14. @ Mel Amalina lumrah manusia melakukan kesilapan :( termasuk diri ini.. :'(
    terimakasih sis mel ^_^

    ReplyDelete
  15. @O CIKTEDDY hm..itulah..bahaya jugak kalau terlampau nak uptodate ikut fashion..sebab fashion sekarang makin pelik2..

    ReplyDelete
  16. @Mie Hishamuddin saya alpa saya leka :'( insaf tengok video ni..

    ReplyDelete
  17. @KAMIHIDUP itulah..kalau tak mengikut dikatakan ketinggalan zaman pulak..dunia..dunia..

    ReplyDelete
  18. @sugar2 kapas strawberry mungkin asal menutup rambut sudah dikatakan hijab..hmm..silap tu :(

    ReplyDelete
  19. from that video, what conclusion i can make : You can't simply use the term fashion as an excuse not to do something. ISLAM is not against fashion :)

    btw, thanks for sharing dear :D

    ReplyDelete
  20. from that video, what conclusion i can make : You can't simply use the term fashion as an excuse not to do something. ISLAM is not against fashion :)

    btw, thanks for sharing dear :D

    ReplyDelete
  21. nice sharing.. ^^

    ReplyDelete
  22. Usaha yang cukup bagus dari seorang gadis untuk gadis² yang lain.. Semua pun boleh dengar nasihat yang memang ada betulnya tu..

    ReplyDelete
  23. video nie dah tak exist...nak cari kat mana pulak nak tgk???huhuhu...nak tgk juga :(

    ReplyDelete