Friday, May 27, 2011

Siapa kata KLCC dan sawah padi tidak boleh bersatu?


Semalam tengok cerita CUN! Mula-mula cerita je aku dah gelak-gelak. Bila Remy Ishak keluar lagi la aku gelak-gelak. Kelakar rupanya Remy Ishak ni, dahlah handsome. Tiba-tiba aku terfikir, kenapa cerita ni tak famous macam Nur Kasih ek?

Bila dah sampai pertengahan cerita, aku macam "aik?" , "e'eh" , "boleh pulak buat macam tu?" Pelik. Lepas tu baru lah aku faham, kenapa cerita ni tak boleh famous macam cerita Nur Kasih.

Jalan cerita dah seronok, tambah lagi dengan watak-watak tambahan yang memang kelakar habis. Tapi disebabkan beberapa scene yang "aik?" , langsung cerita ni macam jadi "e'eh" pulak.

Tapi bak kata orang, nama pun movie, berlakon je pun, kan ;) Tapi overall cerita ni kelakar dan best! Paling suka watak Faizah Elai, sempoi habis.



lagu ni comel :)

17 comments:

  1. HAHAHAHA.. lagu ni tokleh pi! :P

    ReplyDelete
  2. dah tgok hr tuh . maya cantik wohp !

    ReplyDelete
  3. cerita ni sempoi, sedap je tengok. :)

    ReplyDelete
  4. cite neyh best, tmbh2 bila dgr bahasa pekat utara dea tu, lawak :D

    ReplyDelete
  5. scene apa yg kurang manis tu..

    ReplyDelete
  6. X TGK LG TP PNH BACA REVIEW DR BLOG LAIN..MMG ADA YG KURENG TP CITE DIA KLAKAR

    ReplyDelete
  7. Belum tengok lagi. Hakikat realiti memang KLCC tak boleh bersatu dengan sawah padi. Sebab Majlis Perbandaran tak benarkan. Hahaha.

    ReplyDelete
  8. sejak duduk kat umah ni satu movie pon tak tengok lagi. huuu

    ReplyDelete
  9. cerita dia memang super nice :)
    tapi macam xmasuk sikit sebab watak orang kampung tapi pergaulan bebas..tgk kat youtube,ramai org marah pasal benda ni,tu sbb cite ni kureng famous..tapi jalan cerita dia best sebenarnya ;)

    ReplyDelete
  10. ada juga scene kat rumah kte~

    scene tepi pantai tu, pastu tempat yang remy main sungai tu,

    rindu msia bila tengok cerita ni~


    tapi memang suka faizah elai jugak!

    ReplyDelete
  11. adrinaqamarina : whoah :O yaka?? hehe..cite ni jadi pengubat rindu ;)

    ReplyDelete
  12. mama kurang gemar bila maya karin pakai seksi2 masuk kpg dan scene faezah elai pakai short duk kangkang2 tu..hehe..
    yg lain ok je..

    ReplyDelete
  13. cun la kebau tuh...atok ingat nak mekap kebau lembu atok camtu gak la...mane tau ade rezeki diorang boleh belakon citer "cantik" pulak xD

    ReplyDelete