Monday, May 23, 2011

Nora Elena | Kasih Yang Suci

Semalam tengah blogwalking banyak jumpa entry pasal Nora Elena. Mula-mula semacam blur sedikit. err =.=". Dah baca sampai habis baru tau Nora Elena ni drama baru dalam Slot Akasia TV3. Sangat ketinggalan sebab dah lama tak tengok tv =.="

Tiba-tiba semacam terfikir, macam pernah dengar Nora Elena, tapi kat mana eh? Setelah buat research (bajet betul =.=") di merata tempat, saya terjumpa ini...




Siapa pernah baca novel Kasih Yang Suci , angkat tangan macam saya! Ok, cukup. Kebetulan novel ni saya ada. Novel favourite lagi tuh. Beli tahun 2008, time form 5 kot. Masih dalam keadaan elok dan berbau harum. ececeyh~

Novel ni macam lain dari yang lain sebab hero dia macam ala-ala jahat tetapi berhati suci gitu. Suci ke? Entahlah, dah tajuk dia tulis Kasih Yang Suci. Suci la tu kot.

Kebanyakan orang maybe lebih prefer novel daripada drama/movie sebab kebiasaannya, novel memang lagi best daripada drama/movie sebab ia lebih detail, ditambah dengan monolog dalaman dan kelebihan novel, kita boleh bayangkan hero/heroin sesuatu novel tu mengikut taste kita sendiri.



Tapi drama/movie not bad jugak sebenarnya. Lebih-lebih lagi kalau hero/heroin nya sangat jelita and macho macam Aaron Aziz. AAARRRRGGGHHH!!~~ xD

Kelebihan drama/movie sebab ia cepat dan penggunaan background music yang sesuai boleh buat kita lebih feel. Kan? Kan? Kan?

Tapi cerita Nora Elena ni punya time tayang kat tv agak kureng sesuai kot tapi nasib baik dah register www.tonton.com.my , tonton di situ saja lah ;D

Jom tengok pakcik Aaron Aziz yang macho tuh ;D

18 comments:

  1. pernah baca novel sekali, lepas tu dah tak nak baca lagi sebab takut ketagih. :)

    ReplyDelete
  2. tak pernah baca ag novel tu tapi duk follow cerita ni kat tV..best..plus hero handsome..:D

    ReplyDelete
  3. xpenah bace lak novel tu =.='

    nora elena best jugak cite die. tp pentingkan lagi cinta melody. hahaha

    ReplyDelete
  4. hari2 tak lepas peluang melangut tv tgk cter ni..best !

    ReplyDelete
  5. jalan cerita best
    tp pelakon dia kurang mantap
    cuma hensem / lawa ada

    ReplyDelete
  6. haha boleh la layan jugak cite ni ^^

    ReplyDelete
  7. aish aku dah lama tak tengok tv

    ReplyDelete
  8. wuwuu.. xpnh pun tgk cita ni.. lama betul xtgk tv...

    ReplyDelete
  9. Tira lagi prefer novel sebab boleh membayangkan muka orang tu ikut citarasa sendiri. Hahaha. Imaginasi kena tinggi. Aiceeeh~

    ReplyDelete
  10. KAMIHIDUP : betula, novel ni berhantu

    Anisa Hang Tuah : oyeah ;D

    adwafarahin : baca cepat! ehe

    Shurazirah Sukhur : oyeah. novel dia best jugak

    Puteri Iqa Izyan : aha..samela T.T xtau nak tengok yang mana satu dulu

    fadh leyanie : oyeah ;D kita satu geng

    Pyka Rahmat : best sebab ada aaron aziz..lol

    Aimi dan Pakcik Hashim : betul,novel lagi best kan?

    cik bunbun : oyeah ;D

    melle amir : kasihanin tv itu dong

    maCy : eh yeke..aaron aziz ensem lagi kot..ahaha

    ishiko : gahah..kita sama =.=" ada nora elena baru tringin nak tgk tv

    Miss Tira : oyeah ;D gimme 5 lah~

    ReplyDelete
  11. nanad ! nak gak novel tu , huuh . nampak gayanya kena terjahh popular ahh camni , haishh ,

    ReplyDelete
  12. semalam baru cakap3 dengan housie pasal citer ni.


    tak penah tengok lagi, ada plan nak donlod nanti lepas final!~

    ReplyDelete
  13. zty : gahah..mai la umah kak nad pinjam ;)

    adrinaqamarina : ;D mari donlod beramai2

    ReplyDelete